Здрави производи

Алменара Лосион за тело 500мл;
490.00 0.00 ден.
Алменара Крема за раце 75мл;
430.00 0.00 ден.
Алменара Гел за туширање 500мл;
550.00 0.00 ден.
Алменара Ладно цедено маслиново масло 500мл.
„Овошно“ масло со висок интензитет. Претставува „овошен“ со означен „зелен“ карактер каде карактеристиките на „листот“ доминираат над оние на „тревата“.
Првото нешто што се забележува е комбинацијата на „домат“ и „артишок“ кои праќаат свежина директно во сетилата.
На непцето се чувствува среден интензитет на „горчливо“ и „зачинето“. 
Атрибутите „бадем“ и „зелена банана“ се манифестираат со висок интензитет, а последниот има голема трајност.
Сето ова го прави ова масло исклучително избалансиран и комплексен производ.
Максимална киселост ≤ 0,2º
Пакување: 500мл.

510.00 0.00 ден.
Алменара Лосион за тело 500мл
Светло бел лосион со пријатен парфем базиран на екстра девствено маслиново масло кое има екстракт од лист од маслинка богат со витамин Е и кој го спречува стареењето на кожата, ја подобрува хидратацијата и има антиоксидантни својства.
Ја стимулира регенерацијата на колагенот, ја зголемува сјајноста на кожата и придонесува за исчезнување на флеките на кожата.
Не содржи парабени, а има и екстракти од бели цветови кои обезбедуваат поголема мекост и хидратација на кожата.
Индициран за сите типови кожа, особено сува и чувствителна. Треба да се користи секојдневно, со нежна масажа после бања или туширање.
Aceites Almenara, со повеќе од 150 години традиција во производството на маслиново масло, ја претставува својата козметичка линија добиена од најдобрите екстра девствени масла.
Од памтивек, медитеранската култура користела маслиново масло во третмани за убавина; Жените од градот Алепо (Сирија) беа првите кои пред повеќе од две илјади години ги открија омекнувачките и навлажнувачки квалитети на маслиновото масло за нега на телото.
Денес знаеме дека маслиновото масло има бројни навлажнувачки и антиоксидантни својства.
Неговата голема количина на масни киселини придонесува за враќање на природните нивоа на хидратација на кожата, помагајќи да се одржи мека и негувана кожа.
Содржи екстра девствено маслиново масло, кое помага во одржување на хидрирана и мека кожа, покрај растителен глицерин, со навлажнувачки дејство и дериват на витамин Е, со антиоксидантно дејство.
Произведено во Шпанија.
Пакување: 500мл.

490.00 0.00 ден.
Алменара Крема за раце 75мл
Неутрален крем со блескава бела боја и пријатен мирис на база на екстра девствено маслиново масло, со одлични навлажнувачки и омекнувачки својства, кој дава флексибилност на кожата и ноктите.
Ja стимулира регенерацијата на колагенот, ја зголемува сјајноста на кожата и придонесува за исчезнување на флеките на кожатa.
Не содржи парабени и има екстракти од бели цветови и бадемово масло кои даваат поголема мекост и флексибилност на рацете.
Погоден е за сите типови кожа, особено сува и чувствителна.
Aceites Almenara, со повеќе од 150 години традиција во производството на маслиново масло, ја претставува својата крема за раце добиена од најдобрите екстра девствени масла, кои имаат бројни навлажнувачки и антиоксидантни својства. Исто така, содржи растителен глицерин и дериват на витамин Е, што помага да се одржи мека и негувана кожа.
Произведено во Шпанија.
Пакување: 75мл.

430.00 0.00 ден.
Алменара Гел за туширање 500мл
Кремаст бисерно зелен гел со пријатен парфем, базиран на екстра девствено маслиново масло кое има екстракт од маслинов лист, богат со витамин Е и кој го спречува стареењето на кожата, ја подобрува хидратацијата и има антиоксидантни својства.
Не содржи парабени.
Производ за дневна хигиена, со сите навлажнувачки својства на екстра девственото маслиново масло, многу ефикасен за третман на чувствителна кожа.
Aceites Almenara, со повеќе од 150 години традиција во производството на маслиново масло, ја претставува својата козметичка линија добиена од најдобрите екстра девствени масла.
Од памтивек, медитеранската култура користела маслиново масло во третмани за убавина; Жените од градот Алепо (Сирија) беа првите кои пред повеќе од две илјади години ги открија омекнувачките и навлажнувачки квалитети на маслиновото масло за нега на телото.
Денес знаеме дека маслиновото масло има бројни навлажнувачки и антиоксидантни својства.
Неговата голема количина на масни киселини придонесува за враќање на природните нивоа на хидратација на кожата, помагајќи да се одржи мека и негувана кожа.
Содржи екстра девствено маслиново масло, кое помага во одржување на хидрирана и мека кожа, покрај растителен глицерин, со навлажнувачки дејство и дериват на витамин Е, со антиоксидантно дејство.
Произведено во Шпанија.
Пакување: 500мл.

550.00 0.00 ден.